2016 - 11e editie Unicef en de stichting Het Vergeten Kind

2016 - 11e editie Smaken van Den Haag 9 april 2016

 Donatie Ondernemersgala 2016 aan Vergeten Kind

In februari 2016 is een donatie gedaan aan het Vergeten Kind. Het Vergeten Kind heeft destijds aangegeven dat het bedrag zou worden besteed aan een aanbouw bij het Dushihuis Den Haag aan de Strausslaan. Uiteraard is het Dushihuis Den Haag zeer verheugd met deze mooie donatie!

Via het Vergeten Kind is een architect in de hand genomen en de tekeningen zijn bijna gereed. Zodra deze gereed zijn worden de benodigde vergunningen aangevraagd bij de gemeente en offertes gevraagd bij aannemers. Parallel daaraan zal het Dushihuis de benodigde fondsen benaderen om aan het totaalbedrag van de verbouwing te komen.

Het plan is dat de stallen naast het basis Dushihuis (voor kinderen met forse hechtingsproblematiek) worden gesloopt en een Dushi Next Step gerealiseerd. Dushi Next Step is een woonomgeving voor jong volwassenen van 12-18 jaar. Ervaring leert dat als een kind de puberleeftijd bereikt zich beter kan ontwikkelen met andere pubers. Zij wonen net als in het basishuis, samen met een zorgteam en maken stappen in ontwikkeling en zelfstandigheid.

De verwachting is dat de verbouwing in het voorjaar 2018 is gerealiseerd.