unicef

Den Haag Voor UNICEF 2020

In 2020 viert Nederland dat we 75 jaar leven in vrijheid. Dat zou voor iedereen, wereldwijd moeten gelden. UNICEF zet zich dagelijks in om waar ook ter wereld kinderen die (nog) niet in vrijheid leven te helpen. 

Meer dan de helft van alle vluchtelingen die hun land zijn ontvlucht, is kind. In 2018 waren dat 31 miljoen kinderen. Dat kinderen moeten vluchten is al erg genoeg, maar ze krijgen onderweg ook nog eens te maken met gevaren als geweld, uitbuiting en mishandeling. Als kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties wil UNICEF dat kinderen op de vlucht gewoon kind kunnen zijn. Of ze nou op de vlucht zijn in hun eigen land, de regio, of in Europa: overal hebben ze net als alle andere kinderen recht op veiligheid, bescherming en op basisvoorzieningen als onderwijs en schoon water. Daarom helpen wij hen, zodat ze de zorg krijgen die ze verdienen.

Net als voorgaande jaren zal UNICEF ook dit keer weer de opbrengsten van het Ondernemersgala inzetten om in verschillende landen, zoals Libanon, Libië en Syrië de meest kwetsbare kinderen bereiken. We zorgen er onder andere voor dat kinderen naar school kunnen, toegang tot schoon drinkwater hebben en psychosociale hulp krijgen om trauma’s te verwerken. UNICEF voor “child-friendly spaces”, waar kinderen veilig en onder toezicht kunnen spelen, en weer gewoon kind kunnen zijn.  

  kinderen_buiten spelen.jpg

Meisjes_buiten.jpg