Ondernemersgala Den Haag steunt Special Olympics Nationale Spelen Den Haag

Ondernemersgala Den Haag steunt Special Olympics Nationale Spelen Den Haag

In 2020 vinden de Special Olympics Nationale Spelen in Den Haag plaats. 100 Haagse sporters met een verstandelijke beperking zullen daar hun opwachting maken. Maar dat is zeker niet de enige reden waarom Ondernemersgala Den Haag deze organisatie wil ondersteunen. Met de opbrengst uit het gala wordt namelijk sportdeelname voor kinderen met een verstandelijke beperking verankerd, onder de aandacht gebracht en voor langere tijd mogelijk gemaakt. 

300 kinderen met een verstandelijke beperking gaan 5 jaar lang deelnemen aan speciaal georganiseerde sportevenementen in Den Haag waarbij ook groepen kinderen uit het reguliere onderwijs mee zullen doen. De Haagse Stichting Sport Gehandicapt Kind (SGK) neemt de organisatie van deze evenementen op zich. 

Eveneens gaan 100 kinderen 5 jaar lang deelnemen aan het G-voetbaltoernooi met de selectie van ADO Den haag, diverse verenigen en scholen. 

Nog eens 100 kinderen mogen 3 jaar lang deelnemen aan speciale clinics en een stadsdeelcompetitie om zodoende meer kinderen met en zonder een beperking meer en samen te laten sporten. Zij worden ook overgehaald om lid te worden van een sportvereniging. 

Tot slot zetten ADO Den Haag in de Maatschappij en de Haagse Stichting Sport Gehandicapt kind zich gezamenlijk in om de kennis over sporten en sporters met een beperking te vergroten op het reguliere onderwijs en bij Haagse sportverenigingen. 

U snapt dat het Ondernemersgala Den Haag met volle overtuiging dit doel heeft geselecteerd als het goede doel voor het gala 2020 en dat met uw en onze bijdrage een langdurige verankering van deze belangrijke activiteiten in de Haagse samenleving plaatsvindt. Meer kennis over en meer sportdeelname voor kinderen met een verstandelijke beperking in Den Haag en meer ontmoeting met kinderen zónder zo’n beperking. Vijf jaar lang! Sporten verbindt, u doet daarom toch ook mee?