Goede doelen

Goede doelen

De opbrengst van de 13e editie van het Ondernemersgala Den Haag gaat naar:

Den_Haag voor Unicef_rond_FC kopie 2.jpg

unicef.png

De opbrengst van het Ondernemersgala 2018 gaat naar onderwijs voor kinderen op de vlucht in Syrië en omgeving. Samen met Den Haag willen wij dat kinderen zich, ondanks het conflict en de vaak traumatische vlucht, kunnen blijven ontwikkelen en kansen krijgen op een betere toekomst. Onderwijs biedt ze deze mogelijkheid, maar is zoveel meer. Het geeft ze opnieuw structuur in hun leven, een gevoel van veiligheid en een moment van ontspanning met leeftijdsgenootjes. Kinderen op de vlucht geven vaak zelf aan dat ze niets liever willen dan weer naar school gaan. Samen met de ondernemers van Den Haag bieden ze die mogelijkheid.

Wat doet UNICEF?
UNICEF zorgt voor tijdelijke en veilige noodlokalen die in één handomdraai worden neergezet op plekken waar kinderen zich bevinden. Daarnaast verstrekt UNICEF zogeheten school-in-a-boxen waarin al het leermateriaal zit zodat kinderen o.a. in deze noodlokalen alsnog onderwijs kunnen krijgen. Kinderen worden goed begeleid en krijgen indien nodig psychosociale hulp om hun trauma’s te verwerken. Wij geloven dat we zo ook deze kinderen een basis geven om weer verder te kunnen. Want onderwijs geeft hoop en toekomstperspectief voor kinderen, hun familie en Syrië zelf.

WWW.UNICEF.NL

 

logo_wij geven aan-ZWART kopie.jpg  

Persfoto_Linda 2017.jpg

De LINDA.foundation stelt zich ten doel cadeaukaarten te geven aan gezinnen met kinderen die zich in een financieel benarde positie bevinden. Vanaf de start in 2013 hebben wij in totaal 8500 gezinnen gesteund. De komende jaren hopen wij nóg meer gezinnen blij te kunnen maken. Dat doen we in de vorm van een pakket bonnen voor Albert Heijn, Hema, Intertoys en C&A waarmee ze lekker kunnen eten, een cadeautje in de schoen kunnen krijgen en een feestelijke outfit kunnen dragen tijdens de kerstviering.

Linda de Mol:
“Als je met twee kinderen zeventig euro per week hebt om alles van te doen, en altijd gebukt gaat onder zorgen over geld, reken maar dat dit cadeau dan uit de hemel komt vallen”

Bij de LINDA.foundation betalen wij van jouw gift alleen de cadeaubonnen, de stichting betaalt zelf alle overheadkosten. Wij garanderen dat meer dan 100% van elke donatie ten goede komt aan gezinnen in financiële nood. Dankzij sponsoring van de meewerkende bedrijven kunnen wij de komende tijd van jouw gift van bijvoorbeeld 35 euro voor ruim 40 euro aan bonnen inkopen. Begunstigde gezinnen kiezen wij niet zelf, zij worden bij ons aangebracht via gespecialiseerde instanties en gemeentes die zelf al streng selecteren en controleren.

WWW.LINDAFOUNDATION.NL