De stichting

Bestuur Stichting Ondernemersgala Den Haag

Het doel van de stichting:

"De stichting Ondernemersgala Den Haag beoogt een invulling te geven aan de versterking van het imago van Den Haag als Internationale stad van recht en vrede en daarmee ondernemend Den Haag te binden als uiting van Den Haag als Ondernemende stad". De doelstelling van de stichting wordt bereikt door het organiseren van (gala)bijeenkomsten zoals een jaarlijks Ondernemersgala Den Haag. Het batig saldo van de bijeenkomst(en) komt ten goede van een goed doel dat afgeleid is van de doelstelling, zijnde de versterking van het imago van Den Haag als Internationale stad van recht en vrede. De Stichting is bij de Kamer van Koophandel ingeschreven onder nr. 27296130

Het beleid van de stichting:

Voortgekomen uit een initiatief van de Gemeente Den Haag is de Stichting inmiddels een stevige zelfstandige organisatie, die jaarlijks na het gala evalueert welke aanpassingen er benodigd zijn in concept, aankleding en communicatie om het daaropvolgend gala wederom succesvol te maken en maximale opbrengst voor de goede doelen te realiseren. Die evaluatie wordt gedaan met het bestuur, de adviseurs en ambassadeurs.

De keuze van goede doelen wordt jaarlijks in het bestuur besproken, waarbij de goede doelen aan een aantal eisen moeten voldoen. Deze eisen zien op organisatievorm, de mogelijkheden om actief bij te dragen aan verhoging van de opbrengst door het eigen netwerk te activeren én op de lokale besteding van de opbrengst in groot Den Haag.

Unicef Nederland is eén van de goede doelen, zolang het partnership tussen de Gemeente Den Haag en Unicef van kracht is. De huidige samenwerkingsovereenkomst eindigt in 2020.

Het bestuur besloot tot toekenning van de opbrengst van het Ondernemersgala 2018 aan twee goede doelen (in verhouding 2/3-1/3):

UNICEF (Internationaal) 

UNICEF gebruikt de opbrengst om Syrische vluchtelingenkinderen in Syrië en de omringende landen kind te kunnen laten zijn. Op de vlucht voor het geweld hebben veel Syrische kinderen hun thuis moeten verlaten. Zij hebben dingen meegemaakt die geen mens zou moeten meemaken. Onderweg en in de vluchtelingenkampen zijn schoon water en medische zorg schaars.

Miljoenen kinderen worden op dit moment in Syrië en omringende landen opgevangen. Met slechts de kleren die ze aanhadden, zitten veel van hen nu in tentenkampen. En de bitterkoude winter komt er aan. Hun toekomst is in gevaar. UNICEF zet zich met man en macht voor deze kinderen in.

Linda Foundation 

LINDA.foundation is een initiatief van Linda de Mol en uitgeverij Mood for Magazines. De stichting geeft gezinnen die in armoede leven een heel fijn steuntje in de rug: zij ontvangen eenmalig een set cadeaukaarten, ter waarde van €600, zie zij zelf kunnen besteden bij Albert Heijn, Hema, C&A en Intertoys. Zodat zij wél die verjaardag kunnen vieren of Sinterklaas, met kerst wat lekkers op tafel kunnen zetten, een nieuwe winterjas kopen of fijne schoolspulletjes. Dingen die voor zoveel kinderen bijna vanzelfsprekend zijn, maar voor 1 op de 9 kinderen in Nederland niet. 

Sinds de start in 2013 hebben wij inmiddels 8500 gezinnen kunnen helpen; daar komen dit jaar nog eens 3500 gezinnen bij. Deze gezinnen kiezen wij niet zelf, maar daarin werken wij samen met hulpverlenende instanties door heel Nederland. Zij weten heel goed waar de (verborgen) armoede zit en welke  gezinnen dit steuntje heel goed kunnen gebruiken. Het is mogelijk om donaties heel gericht regionaal of lokaal te besteden.

De Stichting Ondernemersgala Den Haag is verantwoordelijk voor de organisatie van het Ondernemersgala Den Haag. 

Het bestuur van de stichting bestaat uit:

  • Voorzitter Marjolein de Jong (ex wethouder Gemeente Den Haag)
  • Dennis Werkman (Managing Director bij Ideal Projects B.V.)
  • Nicolette Krul (Presentatrice/redacteur Omroep West)
  • Adviseurs van de Stichting zijn Elwin Giel (Blue Group), Frank Wetters (Stichting Marketing Haagse Binnenstad), Remco Koerts (ROC Mondriaan) en Peter Boelhouwer (evenementenbureau DB Evenementen)

 

De bestuursleden ontvangen geen vergoeding. De stichting heeft geen personeelsleden in dienst.

 

Jrrk._2017 Stichting Ondernemingsgala Den Haag.pdf