De stichting

Bestuur Stichting Ondernemersgala Den Haag

Het doel van de stichting:

"De stichting Ondernemersgala Den Haag beoogt een invulling te geven aan de versterking van het imago van Den Haag als Internationale stad van recht en vrede en daarmee ondernemend Den Haag te binden als uiting van Den Haag als Ondernemende stad". De doelstelling van de stichting wordt bereikt door het organiseren van (gala)bijeenkomsten zoals een jaarlijks Ondernemersgala Den Haag. Het batig saldo van de bijeenkomst(en) komt ten goede van een goed doel dat afgeleid is van de doelstelling, zijnde de versterking van het imago van Den Haag als Internationale stad van recht en vrede. De Stichting is bij de Kamer van Koophandel ingeschreven onder nr. 27296130

Het beleid van de stichting:

Voortgekomen uit een initiatief van de Gemeente Den Haag is de Stichting inmiddels een stevige zelfstandige organisatie, die jaarlijks na het gala evalueert welke aanpassingen er benodigd zijn in concept, aankleding en communicatie om het daaropvolgend gala wederom succesvol te maken en maximale opbrengst voor de goede doelen te realiseren. Die evaluatie wordt gedaan met het bestuur, de adviseurs en ambassadeurs.

De keuze van goede doelen wordt jaarlijks in het bestuur besproken, waarbij de goede doelen aan een aantal eisen moeten voldoen. Deze eisen zien op organisatievorm, de mogelijkheden om actief bij te dragen aan verhoging van de opbrengst door het eigen netwerk te activeren én op de lokale besteding van de opbrengst in groot Den Haag.

Unicef Nederland is eén van de goede doelen, zolang het partnership tussen de Gemeente Den Haag en Unicef van kracht is. De huidige samenwerkingsovereenkomst eindigt in 2020.

Het bestuur besloot tot toekenning van de opbrengst van het Ondernemersgala 2018 aan twee goede doelen (in verhouding 2/3-1/3):

UNICEF (Internationaal) 

UNICEF gebruikt de opbrengst om Syrische vluchtelingenkinderen in Syrië en de omringende landen kind te kunnen laten zijn. Op de vlucht voor het geweld hebben veel Syrische kinderen hun thuis moeten verlaten. Zij hebben dingen meegemaakt die geen mens zou moeten meemaken. Onderweg en in de vluchtelingenkampen zijn schoon water en medische zorg schaars.

Miljoenen kinderen worden op dit moment in Syrië en omringende landen opgevangen. Met slechts de kleren die ze aanhadden, zitten veel van hen nu in tentenkampen. En de bitterkoude winter komt er aan. Hun toekomst is in gevaar. UNICEF zet zich met man en macht voor deze kinderen in.

 

De Stichting Ondernemersgala Den Haag is verantwoordelijk voor de organisatie van het Ondernemersgala Den Haag. 

Het bestuur van de stichting bestaat uit:

  • Voorzitter Marjolein de Jong (ex wethouder Gemeente Den Haag)
  • Nicolette Krul (Presentatrice/redacteur Omroep West)
  • Richard van Maurik (Rabobank Den Haag e.o.) 
  • Dennis Werkman (Managing Director bij Ideal Projects B.V.)
  • Adviseurs van de Stichting zijn Frank Wetters (Stichting Marketing Haagse Binnenstad), Remco Koerts (ROC Mondriaan), Elwin Giel (Blue Group) en Peter Boelhouwer (DB Evenementen)

 

De bestuursleden ontvangen geen vergoeding. De stichting heeft geen personeelsleden in dienst.

 Publicatie_2018 ANBI - Ondernemersgala Den Haag.pdf

Jaarrekening OGDH 2019

Jaarrekening OGDH 2020